Tuotantoprosessi

Dafecor-ympäristötuotteet on valmistettu Suomessa. Tuotteiden raaka-aine on suomalaisen tekstiiliteollisuuden tuottamaa ylijäämätekstiiliä ja kuluttajien puhdasta poistotekstiiliä. Tämä tarkoittaa tekstiiliainesta, joka yksikkökokonsa vuoksi ei sovellu termiseen kierrätykseen tai muuhun hyötykäyttöön.Ylijäämä on uutta ja puhdasta eli samaa materiaalia, jota löytyy vaatekauppojen myyntirekeistä. Ilman tätä hyötykäyttöä tämä materiaali jouduttaisiin toimittamaan hävitettäväksi. Tuotteiden myönteiset ympäristövaikutukset ulottuvat siis käyttötarkoituksensa lisäksi aina raaka-ainevalintoihin saakka.

Tekstiilihakkeesta kuiduksi ja uusiksi tuotteiksi

Valmistusprosessin keskeinen osa on mekaaninen karstaus. Tästä tai prosessin muista vaiheista ei aiheudu ympäristölle erityistä kuormitusta. Valmistusprosessissa ja tuotteissa ei käytetä mitään ylimääräisiä apuaineita (vain pellavaöljyä).

Ympäristönsuojelu

Tuotteet on valmistettu kotimaisesta kierrätyskuidusta ja on sellaisenaan uudelleenkierrätettäviä. Mikäli tuotteet on kyllästetty haitallisilla aineilla, voimassa olevat määräykset on otettava hävittämisessä huomioon. Tietyillä teollisuuslaitoksilla on lupa hävittää öljyjätteitä polttamalla. Kyllästysaine huomioiden on tekstiilit toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.
© Dafecor Oy